Latkes
45 min
•
&format=webp)
Krispiga, gyllenstekta latkes gjord på riven potatis är en älskad klassiker inom det judiska köket – perfekta att njuta av tillsammans med syrligt äppelmos och len gräddfil. En enkel rätt som även funkar fint att toppa med smetana och fiskrom för den som föredrar det!
Nytt
Ingredienser
Bakpotatis eller mjölig potatis
|
600 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Ströbröd
|
2 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
3 msk |
Till servering:
3 dl | |
Äppelmos
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
431 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3,8 g |
Protein: | 6,9 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 19,8 g |

