Lasagne Verde
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
En förföriskt god vegetarisk lasagne med spenat, zucchini och vitlök i fyllningen. Det går snabbt med färdigriven ost, eller toppa lasagnen med din favoritost.
Ingredienser
|
Lasagneplattor, gärna fullkorn
|
9 |
|---|
Bechamelsås:
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
¾ dl |
| 8 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Malen muskot
|
1 krm |
| 150 g |
Fyllning:
|
Fryst bladspenat
|
250 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
553 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 18,5 % | 25,1 g |
| Fett: | 42,5 % | 26,6 g |
| Kolhydrater: | 39 % | 53 g |