Lasagne med svamp och svartkål
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Lyxigt lasagne som du lagar på färska lasagneplattor, svampröra, svartkål och ostsås. Servera den färdiga lasagnen tillsammans med en sötsyrlig äppelsallad.
Ingredienser
Lasagne:
|
Skogschampinjoner
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Skivad svartkål
|
200 g |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Grönsaksfond
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
| 5 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 4 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färska lasagneplattor
|
400 g |
Sallad:
|
Röda äpplen
|
2 |
|---|---|
|
Babyspenat
|
60 g |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Lasagne:
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
526 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 20,4 % | 26,4 g |
| Fett: | 42,7 % | 25,4 g |
| Kolhydrater: | 36,9 % | 47,7 g |