Lasagne med spenat och ostsås

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Lasagne med spenat och ostsås

Denna vegetarisk lasagne får du till både snabbt och enkelt när du använder dig av färdig ostsås. Rör ihop, varva och in i ugnen! Smidig vardagsmat när den är som allra bäst. Servera gärna lasagnen med en matig lins- eller bönsallad.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
200 g
Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl
150 g

Tomatsås:

Krossade tomater
400 g
Vatten
1 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Chili flakes
1 tsk

Spenatfyllning:

Fryst spenat, tinad
250 g
Vitlöksklyfta
1
Champinjoner eller kantarell
ca 250 g
250 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Koka upp krossade tomater, vatten, salt, socker och chili flakes. Låt tomatsåsen sjuda medan du gör resten av fyllningen till lasagnen. Rör om då och då.
  • Låt spenaten rinna av väl. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Fräs svamp och vitlök 3-4 min.
  • Tillsätt spenat och fräs ytterligare 2 min. Lägg över i en skål och blanda med kvarg och ägg. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Smörj en ugnsform 15x20 cm. Varva ostsås, mozzarella, spenat, tomatsås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsåsen. Strö över tärnad mozzarella.
  • Tillaga lasagnen i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Ta ut lasagnen och låt den svalna ett par minuter innan du serverar. Toppa med färsk basilika.
Klart!

Snabb bönsallad: Blanda 1 påse (70 g) rucola med 1 burk (400 g) avrunna svarta bönor, 1 ask (250 g) halverade körsbärstomater och ½ skivad rödlök i en kastrull. Smaksätt med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/lasagne-med-spenat-och-ostsas/