Lasagne med spenat och ostsås
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Denna vegetarisk lasagne får du till både snabbt och enkelt när du använder dig av färdig ostsås. Rör ihop, varva och in i ugnen! Smidig vardagsmat när den är som allra bäst. Servera gärna lasagnen med en matig lins- eller bönsallad.
Ingredienser
|
Färska lasagneplattor, gärna fullkorn
|
200 g |
|---|---|
|
Kelda® Pastasås fyra ostar
|
4 dl |
| 150 g |
Tomatsås:
|
Krossade tomater
|
400 g |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
Spenatfyllning:
|
Fryst spenat, tinad
|
250 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Champinjoner eller kantarell
|
ca 250 g |
| 250 g | |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Snabb bönsallad: Blanda 1 påse (70 g) rucola med 1 burk (400 g) avrunna svarta bönor, 1 ask (250 g) halverade körsbärstomater och ½ skivad rödlök i en kastrull. Smaksätt med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Näringsvärden, per port
Energi:
459 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 26 % | 29,4 g |
| Fett: | 48,2 % | 25 g |
| Kolhydrater: | 25,8 % | 29,1 g |