Larb – Thailändsk färssallad
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Smakrik larb är en asiatisk färssallad med vitlök, chili, citrongräs och massvis av limesaft och thaibasilika. Serveras allra bäst i kripsiga salladblad tillsammans med fluffigt ris. Kycklingfärsen funkar finfint att byta ut mot fläsk- eller nötfärs.
Nytt
Ingredienser
Jasminris
|
4 msk |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd chili
|
2 |
Salladslök
|
1 knippe |
Citrongräs
|
2 |
2 msk | |
Kycklingfärs
|
500 g |
Fisksås
|
½ dl |
Strösocker
|
1 tsk |
Lime
|
2 |
Salt
|
1 krm |
Thaibasilika
|
1 kruka |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Till servering:
Jasminris
|
3 dl |
---|---|
Gemsallad
|
2 |
Salta jordnötter
|
½ dl |
Lime
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,2 g |
Protein: | 38,4 g |
Kolhydrater: | 68,9 g |
Fett: | 15,1 g |

