Lapskojs
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lapskojs är en traditionell rätt som finns i olika varianter i hela norra Europa. Byt ut oxbringan mot fläsklägg om du vill och njut med de klassiska tillbehören rödbetor, senap och stekt ägg.
Ingredienser
|
Kokt rimmad oxbringa
|
400 g |
|---|
|
Bladpersilja
|
3 kvistar |
|---|---|
|
Vitpepparkorn
|
5 |
|
Kryddpepparkorn
|
3 |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Potatis
|
750 g |
|
Gul lök
|
1 |
| 50 g |
Tillbehör:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Ättiksgurkor
|
2 |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Inlagda rödbetor
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bryn gärna lite smör och servera till lapskojset.
Näringsvärden, per port
Energi:
578 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 19,7 % | 28 g |
| Fett: | 52,3 % | 34,2 g |
| Kolhydrater: | 28 % | 39,8 g |