Gryta vin chaud

Gryta vin chaud

Betyg

(92 st)

Apelsin och kanel ger häftig smak åt vår köttgryta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 3 lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • tunt skal från ¼ apelsin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad. Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 tim tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner apelsinskal och grädde. Låt grytan koka ytterligare några min. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem