Asiatisk biff

Asiatisk biff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(143 st)

Biff som tillagas i ugn med aromatisk, asiatisk smak av ingefära och sesamfrön. Vill du ha biffen lite hetare kan du klicka i lite sambal oelek.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken. Lägg kött och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, soja och ingefära. Häll blandningen över köttet och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Tips:

Sambal olek är en chilistark röra som sätter extra krydda på maten. En halv till en tesked brukar räcka. Prova t ex lite sambal i den asiatiska biffen. Rätten kan förberedas tills dess att den ska in i ugnen.

Skriv ut

Källa: