Lågtempererad rostbiff med tomater
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.
Ingredienser
|
Rostbiff eller fransyska
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Körsbärstomater på kvist
|
300 g |
|
Lagerblad
|
3 |
|
Flingsalt
|
Haricots verts med vitlök:
|
Färsk haricots verts
|
200 g |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rostbiff kan bytas ut mot fransyska.
Näringsvärden, per port
Energi:
284 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 51,2 % | 35,8 g |
| Fett: | 43,9 % | 14,1 g |
| Kolhydrater: | 4,9 % | 3,4 g |