Lågtempererad rostbiff med tomater
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.
Ingredienser
Rostbiff eller fransyska
|
600 g |
---|---|
Salt
|
¾ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
Körsbärstomater på kvist
|
300 g |
Lagerblad
|
3 |
Flingsalt
|
Haricots verts med vitlök:
Färsk haricots verts
|
200 g |
---|---|
3 msk | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rostbiff kan bytas ut mot fransyska.
Näringsvärden, per port
Energi:
284 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 51,2 % | 35,8 g |
Fett: | 43,9 % | 14,1 g |
Kolhydrater: | 4,9 % | 3,4 g |

