Långpannekaka med bär
45 min
Efterrätt
Går att frysa
•
En lättbakad och smarrig kaka med bär som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Välj bär efter säsong och toppa med flagad mandel istället för pärlsocker, eller både och! Servera gärna långpannekaka med bär med vaniljsås.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smaksätt smeten med 1 msk stött kardemumma!
Energi:
273 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 10 g |
Ingredienser
200 g | |
Ägg
|
4 |
Strösocker
|
4 dl |
Vetemjöl, ca 480 g
|
8 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
4 dl | |
Frysta hallon och blåbär
|
250 g |
Pärlsocker
|
½ dl |
Till servering:
5 dl |