Långpannekaka med bär
45 min
Buffé
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En lättbakad och smarrig kaka med bär som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Välj bär efter säsong och toppa med flagad mandel istället för pärlsocker, eller både och! Servera gärna långpannekaka med bär med vaniljsås.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
| 200 g | |
|
Ägg
|
4 |
|
Strösocker
|
4 dl |
|
Vetemjöl, ca 480 g
|
8 dl |
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
| 4 dl | |
|
Frysta hallon och blåbär
|
250 g |
|
Pärlsocker
|
½ dl |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Smaksätt smeten med 1 msk stött kardemumma!
Näringsvärden, per bit
Energi:
312 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 6,5 % | 5 g |
| Fett: | 36,2 % | 12,8 g |
| Kolhydrater: | 57,3 % | 44 g |