Langos
1 tim 30 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Langos är en traditionell rätt från Ungern som har blivit en riktig festivalfavorit i Sverige. Variera toppingen med räkor, rökt lax eller gör en lyxvariant med hummer!
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
Fingervarmt vatten
|
3 dl |
Kokt potatis
|
1 |
Vetemjöl
|
7 dl |
Salt
|
1 tsk |
Rapsolja
|
2½ dl |
Vitlöksklyftor
|
2 |
50 g |
2 dl | |
Rödlök
|
1 |
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Svart eller röd stenbitsrom
|
80 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
236 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,3 % | 3,1 g |
Fett: | 62,5 % | 16,7 g |
Kolhydrater: | 32,2 % | 18,7 g |

