Långkål
30 min
Buffé
•
&format=webp)
Halländsk långkål är en mycket omtyckt rätt på julbordet. Skinkspadet ger den goda sältan och grädden gör den len och fin i smaken. Väldigt god till köttbullar och julskinka.
Ingredienser
Färsk eller fryst grönkål
|
500 g |
---|---|
Skinkspad eller grönsaksbuljong
|
3 dl |
2 msk | |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Ljus sirap
|
½ msk |
Gör så här
Med fryst grönkål:
Markera receptet som tillagat
Skinkspadet kan även bytas ut mot 3 dl buljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
363 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,7 g |
Protein: | 7,2 % | 6,4 g |
Fett: | 83,2 % | 34,2 g |
Kolhydrater: | 9,6 % | 8,6 g |

