Långbakade mandeläpplen

2 tim 20 min Dessert Efterrätt
Långbakade mandeläpplen

Långbakade äpplen får en intensiv smak och fyllningen blir god och seg som kola. En härlig efterrätt som passar bra med en klick grädde eller en skopa vaniljglass.

Ingredienser

Medelstora äpplen, fasta och syrliga
8
Mandelmassa
200 g
Svenskt Smör från Arla®,rumsvarmt
100 g
Mörkt muscovadosocker
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Arla Ko® Vispgrädde
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Kärna ur äpplena och ställ i en ugnssäker form.
  • Riv mandelmassan och arbeta ihop med smör, socker och kanel. Fördela det mesta av fyllningen i äpplena, toppa med resten.
  • Täck äpplena med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 2 tim.
  • Servera äpplena med lättvispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

450 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 4 g
Fett: 31 g
Kolhydrater: 38 g
https://www.arla.se/recept/langbakade-mandelapplen/