Lammköttbullar med gula ärter
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Köttbullar på lammfärs med smak av blomkål och vitlök. Servera med en klick yoghurt och gula ärter som fått koka med mejram och bakad lök.
Ingredienser
Lammköttbullar:
|
Blomkålshuvud, ca 250 g
|
½ |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Vitlök
|
1 |
|
Lammfärs
|
500 g |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk |
Gula ärter:
|
Gula ärter, kokta
|
5 dl |
|---|---|
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
| 100 g | |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Gul lök
|
1 |
|
Strösocker
|
½ msk |
|
Champagnevinäger
|
½ msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Plockad färsk mejram
|
1 kruka |
Till servering
| 2 dl |
Gör så här
Lammköttbullar:
Gula ärter:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1002 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17,5 g |
| Protein: | 15,6 % | 38,6 g |
| Fett: | 68,3 % | 77,3 g |
| Kolhydrater: | 14,4 % | 35,6 g |