Lammfärsbullar

Lammfärsbullar

Buffé Huvudrätt
Enkla köttbullar på lamm med inspiration och spännande smaker från det arabiska köket.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsbullar/

Gör så här

  • Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda färsen med vitlök, ägg, tomatpuré, mynta, kryddor och salt.
  • Forma till stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek ca 5 min.
  • Servera med raita, nötter, skivad rödlök och couscous.
Klart!

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Tomatpuré
1 msk
Hackad färsk mynta
2 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen kanel
1 krm
1 msk
Till servering:
Limeraita
2 dl
Couscous, eller bulgur
3 dl
Pistagenötter
Rödlök
1