Lammköttbullar med gula ärter

Lammköttbullar med gula ärter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Köttbullar på lammfärs med smak av blomkål och vitlök. Servera med en klick yoghurt och gula ärter som fått koka med mejram och bakad lök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Lammköttbullar:

Gula ärter:

  • 5 dl gula ärter, kokta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • ½ msk strösocker
  • ½ msk champagnevinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka plockad färsk mejram

Till servering

Gör så här:

Gör så här:

Lammköttbullar:

Sätt ugnen på 200°. Skär blomkålen i små buketter och lägg i en ugnssäker form. Häll på grädden och tillaga i ugnen ca 30 min. Lägg vitlöken i folie och tillaga i ugnen ca 30 min. Skala och mosa vitlöken. Blanda blomkål, grädde, vitlök. lammfärs och salt. Rulla små köttbullar och stek i smör.

Gula ärter:

Fräs vitlöken i 1 msk smör, tillsätt ärterna, lagerblad och vin. Koka ca 10 min, rör ner resten av smöret. Dela lökarna med skalet kvar. Strö socker i en stekpanna och lägg löken med snittsidan nedåt. Stek ca 10 min på låg värme, tillsätt 2 msk smör och häll på vatten och låt koka tills allt vatten är borta. Dela löken i bitar. Vänd ner lök och mejram i ärterna, smaka av med vinäger och salt. Servera med matyoghurt.

Näringsvärden, per per port inkl matyoghurt

  • Energi: 840 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 60 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem