Lammköttbullar med gula ärter

Lammköttbullar med gula ärter

Betyg

(8 st)

Köttbullar på lammfärs med smak av blomkål och vitlök. Servera med en klick yoghurt och gula ärter som fått koka med mejram och bakad lök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Lammköttbullar:

Gula ärter:

  • 5 dl gula ärter, kokta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • ½ msk strösocker
  • ½ msk champagnevinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka plockad färsk mejram

Till servering

Gör så här:

Gör så här:

Lammköttbullar:

Sätt ugnen på 200°. Skär blomkålen i små buketter och lägg i en ugnssäker form. Häll på grädden och tillaga i ugnen ca 30 min. Lägg vitlöken i folie och tillaga i ugnen ca 30 min. Skala och mosa vitlöken. Blanda blomkål, grädde, vitlök. lammfärs och salt. Rulla små köttbullar och stek i smör.

Gula ärter:

Fräs vitlöken i 1 msk smör, tillsätt ärterna, lagerblad och vin. Koka ca 10 min, rör ner resten av smöret. Dela lökarna med skalet kvar. Strö socker i en stekpanna och lägg löken med snittsidan nedåt. Stek ca 10 min på låg värme, tillsätt 2 msk smör och häll på vatten och låt koka tills allt vatten är borta. Dela löken i bitar. Vänd ner lök och mejram i ärterna, smaka av med vinäger och salt. Servera med matyoghurt.

Näringsvärden, per per port inkl matyoghurt

  • Energi: 840 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 60 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem