Köttbullar fyllda med ost

Köttbullar fyllda med ost

Betyg

(7 st)

Köttbullar på lamm och nötfärs, fyllda med Apetina ost som är en klassisk smakkombination till lamm. Köttbullarna serveras med sallad och grönsaker i bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g lammfärs
  • 250 g nötfärs
  • 100 g smulad Apetina® vitost
  • 1 dl grovhackad färsk persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk herbes de provence
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Dressing:

  • 2 dl Arla® ekologisk yoghurt naturell
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

  • 2 krukor romansallad
  • 1 gurka
  • 150 g små morötter
  • 4 tortillabröd eller turkiskt plattbröd

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färsen väl med ost, persilja, vitlök och kryddor. Forma färsen till 32 köttbullar. Tryck till dem så att de blir lite platta. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna på svag värme ca 2 1/2 min på varje sida. Håll köttbullarna varma under tiden dressing och tillbehör görs i ordning. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela salladen i grova bitar. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och hyvla morötterna med en osthyvel. Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Fördela grönsaker, köttbullar och dressing på bröden och servera genast.

Tips:

Tortillabröden kan bytas mot turkiska plattbröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem