Lammfärsbullar med rödlinsragu

Lammfärsbullar med rödlinsragu

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Rödlinsragu:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda boveteflingor och mjölk i en bunke och låt svälla ca 5 min. Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna. Tillsätt ägg, salt, kanel, ingefära, sesamfrön och färs i mjölk- och flingblandningen. Blanda till en jämn smet. Forma smeten till 20 bullar och stek dem i smör-&rapsolja ca 10 min. Skölj linserna. Skala och hacka löken och fräs den i smör-&rapsolja. Tillsätt linser och tomater. Späd med vatten och låt koka ca 10 min tills linserna är klara. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Servera lammfärsbullarna med rödlinsragu och couscous. Garnera ev med bladpersilja.

Näringsvärden, per portion exklusive couscous

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag