Lammfärsbullar med rödlinsragu
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.
Ingredienser
|
Lammfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Boveteflingor
|
½ dl |
| 1½ dl | |
|
Sesamfrön
|
½ dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
| 2 msk |
Rödlinsragu:
|
Torkade röda linser
|
1 dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
2 dl |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Couscous
|
2 dl |
|
Bladpersilja till garnering
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
692 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 20,7 % | 35,2 g |
| Fett: | 48 % | 37,6 g |
| Kolhydrater: | 31,3 % | 53,2 g |