Lammfärsbullar med rödlinsragu

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Lammfärsbullar med rödlinsragu

Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Boveteflingor
½ dl
1½ dl
Sesamfrön
½ dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
2 msk

Rödlinsragu:

Torkade röda linser
1 dl
Gul lök
1
1 msk
Krossade tomater
400 g
Vatten
2 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Couscous
2 dl
Bladpersilja till garnering

Gör så här

  • Blanda boveteflingor och mjölk i en bunke och låt svälla ca 5 min.
  • Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna.
  • Tillsätt ägg, salt, kanel, ingefära, sesamfrön och färs i mjölk- och boveteblandningen. Blanda till en jämn smet.
  • Forma smeten till 20 bullar och stek dem i smör-&rapsolja ca 10 min.
  • Skölj linserna. Skala och hacka löken och fräs den i smör-&rapsolja. Tillsätt linser och tomater.
  • Späd med vatten och låt koka ca 10 min tills linserna är klara. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar.
  • Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera lammfärsbullarna med rödlinsragu och couscous. Garnera ev med bladpersilja.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive couscous

Energi:

445 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/lammfarsbullar-med-rodlinsragu/