Lammfärsbullar med rödlinsragu
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.
Ingredienser
Lammfärs
|
400 g |
---|---|
Boveteflingor
|
½ dl |
1½ dl | |
Sesamfrön
|
½ dl |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
2 msk |
Rödlinsragu:
Torkade röda linser
|
1 dl |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
2 dl |
1 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Couscous
|
2 dl |
Bladpersilja till garnering
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive couscous
Energi:
445 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 24 g |

