Lammfärsbullar med chilikryddad citronsås

Huvudrätt Lunch Middag
Lammfärsbullar med chilikryddad citronsås

Enkla, fina köttbullar på lamm med mycket smak. Såsen är fräsch och jättegod med sting av chili.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Salt
½ tsk
Ägg
1
Arla Ko® Standardmjölk
½ dl
Vitlöksklyfta, finriven
1
Färsk röd chili
1
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 msk

Chilikryddad citronsås:

Kelda® Bechamelsås
3 dl
Chilipeppar
1 tsk
Citron, finrivet skal och saft
1

Gör så här

  • Blanda färsen väl med salt, ägg, mjölk och vitlök. Kärna ev ur och finhacka chilin och blanda med färsen. Forma till 8 stora köttbullar.
  • Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek ca 5 min.
  • Värm såsen under omrörning och tillsätt chilipeppar och citronskal. Smaka av med citronsaften.
Markera receptet som tillagat

Servera gärna med en bulgursallad fullmatad med rostade grönsaker som broccoli och paprika.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

348 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 28 g
Fett: 23 g
Kolhydrater: 7 g
https://www.arla.se/recept/lammfarsbullar-med-chilikryddad-citronsas/