Lammfärsbullar

Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Lammfärsbullar

Enkla köttbullar på lamm med inspiration och spännande smaker från det arabiska köket.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Tomatpuré
1 msk
Hackad färsk mynta
2 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen kanel
1 krm
1 msk

Till servering:

Limeraita
2 dl
Couscous, eller bulgur
3 dl
Pistagenötter
Rödlök
1

Gör så här

  • Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda färsen med vitlök, ägg, tomatpuré, mynta, kryddor och salt.
  • Forma till stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek ca 5 min.
  • Servera med raita, nötter, skivad rödlök och couscous.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

579 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,9 g
Protein: 22,2 % 31,7 g
Fett: 45,2 % 29,6 g
Kolhydrater: 32,6 % 46,4 g
https://www.arla.se/recept/lammfarsbullar/