Lammfärsbiffar med zucchini

Lammfärsbiffar med zucchini

30 min Huvudrätt
Lammfärsbiffar som får puttra tillsammans med zucchini i en sås med smak av balsamico och vitlök. En lyckad smakkombination med inspiration från Medelhavet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet. Forma 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 5 min.
  • Skär zucchini i bitar och låt fräsa med i pannan.
  • Tillsätt grädde, balsamicokräm, vitlök, salt och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka persiljan och blanda med bulgur. Skär tomaterna i klyftor.
  • Servera bulgur och tomat till lammfärsbiffarna.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Ägg
1
Vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Zucchini
1
2 dl
Crema balsamico
½ msk
Riven vitlöksklyfta
½
Salt
1 krm
Majsstärkelse
½ msk
Bulgur
3 dl
Tomater
3
Färsk persilja
½ kruka