Lamm tikka sizlar

Lamm tikka sizlar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Marinerat lamm med grönsaker. På restaurang serveras den ofta i en liten gjutjärnspanna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g benfri lammstek
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor

Till servering:

Marinad:

  • 1 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk chilipulver

Gör så här:

Gör så här:

kär köttet i bitar. Rör ihop marinaden i en skål. Blanda ner köttet och låt stå i kyl ca 1 tim. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsaker och kött i en smord gjutjärnspanna eller ugnssäker form. Stek i övre delen av ugnen 10–15 min.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem