Indisk lammgryta med kardemumma

Indisk lammgryta med kardemumma

60+ min Huvudrätt
En härligt doftande och kryddig lammgryta att värma sig med. Perfekt som söndagsmiddag!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Marinera minst 1 tim.
  • Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Tillsätt köttet, marinaden och tomaterna med spad. Låt grytan sjuda ca 1 tim.
  • Servera med en klick yoghurt, sallad och kokt ris, gärna blandat med kokta kikärter.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Benfritt lammkött, t ex bog
600 g
Gula lökar
2
2 msk
Konserverade hela tomater
1 burk
Marinad:
2 dl
Salt
1 tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Krossade kardemummakärnor
1 tsk
Riven färsk ingefära
1 msk
Sambal oelek
1 tsk