Lamm tikka sizlar

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Lamm tikka sizlar

Marinerat lamm med grönsaker. På restaurang serveras den ofta i en liten gjutjärnspanna.

Ingredienser

Benfri lammstek
500 g
Gula lökar
2
Paprikor
2

Marinad:

1 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Malen ingefära
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Malen koriander
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Chilipulver
2 tsk

Till servering:

Färsk koriander
1 kruka
1 dl

Gör så här

  • Skär köttet i bitar. Rör ihop marinaden i en skål. Blanda ner köttet och låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna.
  • Lägg grönsaker och kött i en smord gjutjärnspanna eller ugnssäker form.
  • Stek i övre delen av ugnen 10–15 min.
  • Servera med koriander, yoghurt och ris, gärna basmati.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

235 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,7 g
Protein: 50,9 % 29,4 g
Fett: 33,9 % 9 g
Kolhydrater: 15,2 % 8,8 g
https://www.arla.se/recept/lamm-tikka-sizlar/