Lamm- och dadelgryta med couscous

Lamm- och dadelgryta med couscous

Betyg

(4 st)

Läcker lammgryta med dadlar, kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med grovhackad persilja och smörstekta mandlar och servera grytan med couscous och sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g grytbitar av lamm
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 dl kokta kikärter
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 250 g kärnfria dadlar
  • ½ dl skållad mandel
  • 1 dl plockad bladpersilja

Couscous:

Till servering:

  • blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg köttet i en bunke och krydda med salt och peppar. Tillsätt mjölet och blanda väl. Skala och hacka lök och vitlök. Häll köttet i ett durkslag och skaka bort överflödigt mjöl. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg köttet i en bunke och tillsätt 50 g av smöret i grytan. Stek lök och vitlök tills det blir mjukt och gyllenbrunt. Tillsätt kanel, gurkmeja och ingefära. Rör om och låt steka 1 minut. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kikärtor, buljong och vatten. Rör om och koka upp. Lägg lock på grytan och ställ in i ugnen ca 60 min tills köttet är mört. Tillsätt dadlarna och rör om. Hetta upp resterande 25 g smör i en stekpanna och stek mandlarna tills de är gyllenbruna. Hacka persiljan grovt. Läge att skriva nåt om tagine i ingressen.

Couscous och servering:

Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär smöret i kuber och rör ner i den nykokta couscousen. Strö persilja och mandlar över grytan och servera med couscous och sallad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem