Lamm- och dadelgryta med couscous

Lamm- och dadelgryta med couscous

60+ min
Läcker lammgryta med dadlar, kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med grovhackad persilja och smörstekta mandlar och servera grytan med couscous och sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lamm-och-dadelgryta-med-couscous/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg köttet i en bunke, salta och peppra. Tillsätt mjölet och blanda väl. Häll köttet i ett durkslag och skaka bort överflödigt mjöl.
  • Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg köttet i en bunke och tillsätt ⅔ av smöret i grytan.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök tills det blir mjukt och gyllenbrunt. Rör om och låt steka 1 minut.
  • Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kikärtor, buljong och vatten. Rör om och koka upp.
  • Lägg lock på grytan och ställ in i ugnen. Tillaga ca 60 min tills köttet är mört. Ta ut grytan, tillsätt dadlarna och rör om.
  • Hetta upp resterande smör i en stekpanna och stek mandlarna tills de är gyllenbruna.
  • Hacka persiljan grovt.
Couscous och servering:
  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner smöret i den nykokta couscousen.
  • Strö persilja och mandlar över grytan och servera med couscous och sallad.
Klart!

Ingredienser

Grytbitar av lamm
800 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
1 msk
75 g
Malen kanel
2 tsk
Malen gurkmeja
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Kokta kikärter
2
Kycklingbuljong
2 dl
Vatten
2 dl
Kärnfria dadlar
250 g
Skållad mandel
½ dl
Plockad bladpersilja
1 dl
Couscous:
Couscous
4 dl
2 msk
Till servering:
Blandad grönsallad