Lamm- och dadelgryta med couscous
1 tim 45 min
•
Läcker lammgryta med dadlar, kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med grovhackad persilja och smörstekta mandlar och servera grytan med couscous och sallad.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Couscous och servering:
Ingredienser
Grytbitar av lamm
|
800 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
1 msk |
75 g | |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Kokta kikärter
|
2 |
Kycklingbuljong
|
2 dl |
Vatten
|
2 dl |
Kärnfria dadlar
|
250 g |
Skållad mandel
|
½ dl |
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Couscous:
Couscous
|
4 dl |
---|---|
2 msk |
Till servering:
Blandad grönsallad
|
---|