Lamm- och dadelgryta med couscous
1 tim 45 min
Huvudrätt
Middag
•

Läcker lammgryta med dadlar, kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med grovhackad persilja och smörstekta mandlar och servera grytan med couscous och sallad.
Ingredienser
Grytbitar av lamm
|
800 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
1 msk |
75 g | |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Kokta kikärter
|
2 |
Kycklingbuljong
|
2 dl |
Vatten
|
2 dl |
Kärnfria dadlar
|
250 g |
Skållad mandel
|
½ dl |
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Couscous:
Couscous
|
4 dl |
---|---|
2 msk |
Till servering:
Blandad grönsallad
|
---|
Gör så här
Couscous och servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1100 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 12,2 g |
Protein: | 21 % | 56,9 g |
Fett: | 35,6 % | 44,3 g |
Kolhydrater: | 43,4 % | 117,4 g |

