Lamm- och dadelgryta med couscous
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
•
Läcker lammgryta med dadlar, kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med grovhackad persilja och smörstekta mandlar och servera grytan med couscous och sallad.
Ingredienser
|
Grytbitar av lamm
|
800 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
| 75 g | |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Kokta kikärter
|
2 |
|
Kycklingbuljong
|
2 dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Kärnfria dadlar
|
250 g |
|
Skållad mandel
|
½ dl |
|
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Couscous:
|
Couscous
|
4 dl |
|---|---|
| 2 msk |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
|---|
Gör så här
Couscous och servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1100 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,2 g |
| Protein: | 21 % | 56,9 g |
| Fett: | 35,6 % | 44,3 g |
| Kolhydrater: | 43,4 % | 117,4 g |