Lamm med apelsin och sugarsnaps

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Lamm med apelsin och sugarsnaps

Lammgryta med härlig smak från kalvfond, apelsin, honung och spiskummin. Gryta är perfekt bjudmat - lätt att laga och alltid så gott!

Ingredienser

Grytbitar av lamm
600 g
Kalvfond
2 msk
Vatten
2 dl
Honung
½ msk
Malen malen spiskummin
½ msk
Malen koriander
1 tsk
Cayennepeppar
½ krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Majsstärkelse
¾ msk
Salladslökar
3
Apelsin
1
Sugarsnaps
150 g

Till servering:

Couscous
2½ dl
2 dl

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i omgångar. Lägg över i en gryta.
  • Häll på fond, vatten, honung och kryddor. Låt sjuda under lock 20-30 min. Prova med en sticka om köttet är klart.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner det i grytan och låt koka upp.
  • Skiva salladslöken. Riv skalet från halva apelsinen.
  • Skala sedan apelsinen med kniv så att allt det vita går bort och skär ut hinnfria klyftor.
  • Blanda ner salladslök och sugar snaps i grytan och låt koka 1 min. Tillsätt apelsinskal och klyftor och låt allt bli genomvarmt.
  • Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera grytan med yoghurt och couscous.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

491 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 33,3 % 40,2 g
Fett: 26,5 % 14,7 g
Kolhydrater: 40,2 % 48,6 g
https://www.arla.se/recept/lamm-med-apelsin-och-sugarsnaps/