Laktosfri grönärtssoppa med yoghurt och grissini
Brunch
Buffé
Förrätt
•
En underbar grön ärtsoppa som ska serveras riktigt kall. Toppad med yoghurt och koriander är den en vacker förrätt som passar utmärkt en varm sommardag.
Ingredienser
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk grön chili
|
1 |
|
Gurka
|
¾ |
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|
Lime
|
2 |
| 1½ dl | |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vatten
|
ev 1½ dl |
Topping:
| 1 dl | |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Gurka
|
¼ |
|
Lime
|
1 |
|
Färsk koriander
|
Grissini:
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Svarta och vita sesamfrön
|
Gör så här
Grissini:
Grön ärtssoppa:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
324 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 15,2 % | 12,1 g |
| Fett: | 23,5 % | 8,6 g |
| Kolhydrater: | 61,3 % | 49 g |