Lakritssemla med hallon
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Fika
•
Sugen på att testa en helt ny och alldeles oemotståndlig semla? Här är lakritssemlan, med smak av saltlakrits och söt hallongrädde. Hittar du inte lakritssirap kan du pensla bullarna med lite glykos eller vit sirap blandat med lakritspulver.
Ingredienser
Bullar:
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vetemjöl, 10-11 dl
|
ca 600 g |
|
Lakritsgranulat el lakritspulver
|
2 msk |
|
Hjorthornssalt
|
½ tsk |
|
Lakritssirap
|
½ dl |
Fyllning:
|
Mandelmassa
|
300 g |
|---|---|
|
Lakritspulver
|
2 tsk |
| ½ dl |
Topping:
| 6 dl | |
|
Hallonsylt
|
1 dl |
|
Krossade turkisk peppar
|
10 |
|
Hallon
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För extra luftig grädde, tillsätt 0,5 dl mjölk till 5 dl grädde innan du vispar.
Näringsvärden, per st
Energi:
456 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 6 % | 6,7 g |
| Fett: | 50 % | 25,8 g |
| Kolhydrater: | 44 % | 49,4 g |