Lakritsknäck

45 min
Lakritsknäck

Byt ut nötterna i knäcken mot lakrits - annorlunda och jättegott!

Ingredienser

Karameller turkisk peppar
10
2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
  • Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 124°, rör om då och då. Koktid 15–30 min.
  • Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
  • Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.
Klart!

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Näringsvärden, per styck

Energi:

35 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 1 g
Video Bästa knäcktipsen

https://www.arla.se/recept/lakritsknack/