Labneh-bollar

Labneh-bollar

60+ min Buffé
En specialitet från Mellanöstern som är enkel att göra även om den tar lite tid då yoghurten behöver rinna av 1 dygn. Resultatet blir härligt krämiga och syrliga bollar som är smaksatta med frisk mynta. Servera gärna till stekt eller grillat kött, eller som tillbehör till mezebordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/labneh-yoghurtbollar/

Gör så här

  • Lägg en silduk eller kökshandduk i en bunke.
  • Blanda yoghurt, salt och mynta och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte.
  • Lägg knytet i en sil i med en bunke under.
  • Rulla labnehn till bollar och lägg på ett fat och ställ in i kyl att stelna minst 1 tim.
  • Häll hälften av oljan i en burk och lägg ner labnehbollarna.
  • Fyll på med olivolja så det täcker.
Klart!

Rulla labnehbollarna i kummin och sesamfrö eller hackad mynta, persilja eller gräslök.

Energi:

95 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 9 g

Ingredienser

1 kg
Salt
2 tsk
Torkad färsk mynta
1 tsk
Olivolja
ca 3 dl