Labneh-bollar

Labneh-bollar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

En specialitet från Mellanöstern som är enkel att göra även om den tar lite tid då yoghurten behöver rinna av 1 dygn. Resultatet blir härligt krämiga och syrliga bollar som är smaksatta med frisk mynta. Servera gärna till stekt eller grillat kött, eller som tillbehör till mezebordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Gör så här:

Gör så här:

Lägg en silduk eller kökshandduk i en bunke. Blanda yoghurt, salt och mynta och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte. Lägg knytet i en sil i med en bunke under. Låt stå minst 1 dygn i kyl. Rulla labnehn till bollar och lägg på ett fat och ställ in i kyl att stelna minst 1 tim. Häll hälften av oljan i en burk och lägg ner labnehbollarna. Fyll på med olivolja så det täcker.

Tips:

Rulla labnehbollarna i kummin och sesamfrö eller hackad mynta, persilja eller gräslök.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem