Labneh-bollar

1 tim 30 min Buffé
Labneh-bollar

En specialitet från Mellanöstern som är enkel att göra även om den tar lite tid då yoghurten behöver rinna av 1 dygn. Resultatet blir härligt krämiga och syrliga bollar som är smaksatta med frisk mynta. Servera gärna till stekt eller grillat kött, eller som tillbehör till mezebordet.

Ingredienser

1 kg
Salt
2 tsk
Torkad färsk mynta
1 tsk
Olivolja
ca 3 dl

Gör så här

  • Lägg en silduk eller kökshandduk i en bunke.
  • Blanda yoghurt, salt och mynta och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte.
  • Lägg knytet i en sil i med en bunke under.
  • Rulla labnehn till bollar och lägg på ett fat och ställ in i kyl att stelna minst 1 tim.
  • Häll hälften av oljan i en burk och lägg ner labnehbollarna.
  • Fyll på med olivolja så det täcker.
Klart!

Rulla labnehbollarna i kummin och sesamfrö eller hackad mynta, persilja eller gräslök.

Näringsvärden, per styck

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/labneh-yoghurtbollar/