Kycklingspett sweet chili

Lunch Middag
Kycklingspett sweet chili

Kycklingspett sweet chili är barnsligt goda! Sötsyrliga spett som får puttra i en smakrik sås, perfekta att bjuda på när det vankas kalas eller att äta till helgen. Servera med ris och wokade grönsaker.

Nytt

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
3 msk
Sweet chilisås
2 dl

Marinad:

Vitlöksklyftor
2
Riven färsk ingefära
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Japansk soja
1 dl

Till servering:

Jasminris
3½ dl
Broccoli
200 g
Röd paprika
1
Gul paprika
1
1 msk
Rostade sesamfrön
2 msk

Gör så här

  • Blötlägg grillspetten (om de är i trä) ca 30 min.
  • Koka riset enligt anvisiningen på förpackningen.
  • Skala och finriv vitlöken till marinaden. Lägg i en skål tillsammans med ingefära, limeskal, limesaft och soja.
  • Skär kyckligen i jämnstora bitar, ca 3x3 cm och lägg i marinaden. Låt marinera under tiden spetten blötläggs. Trä sedan på kycklingbitarna på spetten.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna och bryn spetten runt om. Häll på sweet chilisås och låt spetten sjuda under lock ca 5 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Vänd på spetten då och då.
  • Skär broccolin i små buketter. Kärna ur paprikorna och skiva i tunna strimlor. Fräs grönsakerna hastigt i smör- & rapsolja i en het stek- eller wookpanna.
  • Servera kycklingspett sweet chili med nykokt ris, stekta grönsaker och toppa med rostade sesamfrön.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

679 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,4 g
Protein: 33,8 g
Kolhydrater: 88,6 g
Fett: 20,6 g
https://www.arla.se/recept/kycklingspett-sweet-chili/