Kycklingspett i ugn
45 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•

Kycklingspett i ugn passar utmärkt som ett buffétillbehör, i en lunchsallad eller till middag. Gör en smakrik marinad av honung, soja, vitlök, citron och massvis med färska örter. Spara lite åt sidan för att pensla med precis innan servering. Servera dina kycklingspett i ugn tillsammans med vår blue cheese dipp för den ultimata smakupplevelsen!
Ingredienser
Kycklingspett:
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Matolja
|
¾ dl |
Flytande honung
|
2 msk |
Japansk soja
|
1½ msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
Färsk timjan
|
1 kruka |
Färsk oregano
|
1 kruka |
Grillspett
|
8 |
Blue cheese dipp:
Kvibille® Ädel Mild
|
140 g |
---|---|
2 dl | |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Salt
|
Gör så här
Kycklingspett:
Näringsvärden, per portion med dipp
Energi:
558 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3 g |
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 36 g |

