Kycklingspett i ugn
45 min
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
Tillbehör
•

Kycklingspett i ugn passar utmärkt som ett buffétillbehör, i en lunchsallad eller till middag. Gör en smakrik marinad av honung, soja, vitlök, citron och massvis med färska örter. Spara lite åt sidan för att pensla med precis innan servering. Servera dina kycklingspett i ugn tillsammans med vår blue cheese dipp för den ultimata smakupplevelsen!
Ingredienser
Kycklingspett:
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Matolja
|
½ dl |
Flytande honung
|
2 msk |
Japansk soja
|
1½ msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
Färsk timjan
|
1 kruka |
Färsk oregano
|
1 kruka |
Grillspett
|
8 |
Blue cheese dipp:
140 g | |
2 dl | |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Tillbehör:
Potatis
|
900 g |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
¾ tsk |
Stjälkselleri
|
4 stjälkar |
Morot
|
250 g |
Gurka
|
1 |
Gör så här
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
734 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,8 g |
Protein: | 28 % | 50,6 g |
Fett: | 40,2 % | 33,4 g |
Kolhydrater: | 31,8 % | 57,4 g |

