Kycklingsoppa med syrlig grädde

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingsoppa med syrlig grädde

Rökt fläsk lyfter smakerna i denna mustiga kycklingsoppa. En klick syrad grädde på toppen är extra gott.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
300 g
Tärnat bacon
70 g
Gula lökar
2
Rotselleri
200 g
1 msk
Kycklingfond
3 msk
Vatten
1 liter
Torkade röda linser
1½ dl
Svartpeppar
½ tsk
Salt
1 tsk

Syrlig grädde:

2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Baguette
1

Gör så här

  • Skär kycklingfilé i bitar. Skala och grovhacka lök och selleri.
  • Fräs kyckling, bacon, lök och selleri i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Häll på fond och vatten och låt koka upp. Lägg i linser och låt soppan koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Vispa grädden lätt och strö över gräslök. Servera kycklingsoppan med syrlig grädde och bröd.
Markera receptet som tillagat

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

713 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,9 g
Protein: 22,3 % 39,2 g
Fett: 34,2 % 27,6 g
Kolhydrater: 43,5 % 76,3 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsoppa-med-syrlig-gradde/