Italiensk kycklingsoppa

Italiensk kycklingsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(124 st)

Matig kycklingsoppa med linser, rotfrukter och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g kycklingbröstfilé
  • 50 g rökt fläsk
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1½ dl röda linser
  • 2 tsk torkad basilika
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® matlagningsgrädde matlagningsgrädde 15%
  • ev ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem