Italiensk kycklingsoppa

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Italiensk kycklingsoppa

Matig kycklingsoppa med linser, rotfrukter och kyckling.

Ingredienser

Gula lökar
2
Morötter
2
Rotselleri
100 g
Kycklingbröstfiléer
2
Rökt fläsk
50 g
Kycklingbuljong
8 dl
2 dl
Torkade röda linser
1½ dl
Torkad basilika
2 tsk
Svartpeppar
½ tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
ev ½ tsk

Gör så här

  • Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar.
  • Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta ca 3 min. Rör ner grönsakerna och fräs ytterligare 3 min.
  • Häll på buljong, grädde och linser. Låt koka 10 min tills linserna är mjuka. Krydda med basilika och peppar.
  • Smaka av med salt och strö över persiljan vid servering.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/italiensk-kycklingsoppa/