Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Av skrovet från ugnsgrillad kyckling gör du lätt matig och smakrik buljong. Förvara buljongen i kylen och använd den till exempel som bas i en mustig soppa.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • skrovet av 2 ugnsstekta citron- kycklingar
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 svartpepparkorn

Gör så här

Gör så här

Dela kycklingskroven i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker och salta. Skala och dela lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot och pepparkorn i kastrullen. Koka på medelvärme ca 45 min. Sila och låt buljongen svalna.

Skriv ut

Källa: