Kycklingsaltimbocca med tomatsås

Kycklingsaltimbocca med tomatsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(83 st)

Ett av det lätta, italienska kökets flaggskepp. Ingredienserna går passande nog i rött och grönt. Pastan bjuder på det vita.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g tagliatelle

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg 1/2 skiva skinka och 2 basilikablad på varje kycklinglårfilé. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll på sås. Koka på svag värme under lock ca 10 min. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden. Dela tomaterna. Strö över tomater och resten av basilikan, hel eller strimlad. Servera med pastan.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag