Kycklingsallad med ostgratinerad kyckling

1 tim Buffé Förrätt Huvudrätt Middag
Kycklingsallad med ostgratinerad kyckling

En kycklingsallad med ostgratinerad kyckling. Till detta passar vår goda dressing på matyoghurt och tapenade perfekt.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
1½ kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Salt
2 tsk
Svartpeppar
¾ tsk
3 dl
Färsk haricots verts
750 g
Rödlökar
3
Hårdkokta ägg
10
Salladsblad
3 liter
Körsbärstomater
1 kg
Sardellfiléer
4 burkar
1 liter
Tapenade
400 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  • Krydda och strö på ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna något.
  • Koka haricots verts. Skala och skiva löken. Skala och skär äggen i klyftor. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  • Varva alla grönsakerna på fat. Lägg kyckling, ägg och sardeller på salladen. Ringla gärna över lite olivolja.
  • Blanda yoghurt med tapenade och servera till.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsallad-med-ostgratinerad-kyckling/