Kycklingsallad med apelsin och nötter

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingsallad med apelsin och nötter

Testa en ljummen och god kycklingsallad med vinterns grönsaker och smak av apelsin. Toppa med nötter för en extra smakupplevelse.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Palsternacka
1
Morötter
2
Dinkel hel
2 dl
Apelsin
1
Blandad grönsallad
65 g
Olivolja
2 msk
Hasselnötter
1 dl
Flingsalt
1 tsk

Apelsinsås

2 dl
Apelsin
rivet skal av 1
Malen ingefära
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  • Salta, peppra och stek kycklingfiléerna i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt svalna.
  • Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren.
  • Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt.
  • Skala apelsinen och skär i bitar. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  • Rosta nötterna i torr, varm stekpanna.
  • Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen.
  • Strö över salt och nötter. Servera med såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsallad-med-apelsin-och-notter/