Kycklinglevermousse

2 tim 20 min Buffé Förrätt
Kycklinglevermousse

Den smälter på tungan och avnjuts gärna med grovt bröd och små, franska inlagda gurkor.

Ingredienser

Kycklinglever
400 g
Liten gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Konjak
2 msk
100 g
½ dl
Grovhackade hasselnötter
½ dl

Gör så här

  • Skär levern i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Stek lever och lök i smör i en stor stekpanna. Levern ska var lite rosa inuti.
  • Lägg lever och lök i en matberedare. Tillsätt salt, peppar, konjak och smör. Mixa till en slät mousse.
  • Tillsätt grädden och mixa moussen fluffig. Rör ner nötterna. Häll smeten i 2 små formar. Låt stelna i kyl ca1 tim.
  • Hållbar i kyl 4-5 dagar. Går att frysa.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

419 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,6 g
Protein: 20,5 % 21,1 g
Fett: 73 % 34,6 g
Kolhydrater: 2,4 % 2,5 g
https://www.arla.se/recept/kycklinglevermousse/