Kycklinglår i ugn
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Kyckling:
|
Kycklinglår med skinn och ben
|
900 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
Sås:
|
Strimlade soltorkade tomater
|
1 dl |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Vitt vin
|
2 dl |
| 3 dl | |
|
Hönsbuljong
|
1 tärning |
|
Parmesanost, finriven
|
50 g |
Till servering:
|
Ris, couscous eller bulgur
|
4 port |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Kyckling:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1076 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 20,4 % | 54 g |
| Fett: | 57,1 % | 69,4 g |
| Kolhydrater: | 19,3 % | 51,2 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklinglår är 82° (intill benet).
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera