Kycklingklubbor med smak av Kina

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingklubbor med smak av Kina

Apelsin, sött socker, sur vinäger och stark crème fraiche ger karaktär åt kycklingen.

Ingredienser

Kycklingben
700 g
Apelsin
rivet skal och pressad saft av ½
Soja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Farinsocker
1 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda skal och saft från apelsinen med soja, vinäger och farinsocker i en kastrull. Låt koka ihop ca 5 min. Rör ner crème fraiche.
  • Lägg ut kycklingbenen i en smord ugnssäker form.
  • Häll över såsen och stek i mitten av ugnen ca 40 min tills kycklingbenen är genomstekta.
  • Servera med pasta, sallad och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

625 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/kycklingklubbor-med-smak-av-kina/