Kycklingklubbor med dipp

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingklubbor med dipp

Kickstarta fredagsmyset genom att låta maten sköta sig själv! Dessa kycklingklubbor blir en återkommenade favorit!

Ingredienser

Färska kycklingklubbor
4
Stora potatisar
6
3 msk
Salt
1½ tsk
Kinesisk soja
1 msk
Svartpeppar
1 krm

Sötstark dipp:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
ev 1
Salt
2 krm
Sweet chilisås
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela kycklingklubborna. Tvätta potatisen och skär den i klyftor.
  • Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja och salta. Pensla kycklingen med soja och krydda den med peppar.
  • Stek i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Rör ihop dippen och servera till.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/kycklingklubbor-med-dipp/