Kycklinggryta med kardemumma

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklinggryta med kardemumma

Snabblagad kycklinggryta med spännande smak. Passar perfekt till både vardag och fest.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Salt
½ tsk
2½ dl
Hönsbuljong
½ tärning
Krossade kardemummakärnor
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Apelsin
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.
  • Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta.
  • Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja.
  • Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

326 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 33,1 % 26,6 g
Fett: 60,2 % 22,2 g
Kolhydrater: 6,7 % 5,4 g
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-kardemumma/