Kycklinggryta med granatäpple och fikon

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklinggryta med granatäpple och fikon

Elegant och lättfixad bjudmat med doft av rosmarin - imponerande gott!

Ingredienser

Kycklinginnerfilé
500 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Falbygdens® Getost
50 g
2 dl
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Honung
½ tsk
Färska färska fikon
2
Granatäppelkärnor
1 dl
Färsk rosmarin
2 msk

Gör så här

  • Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna.
  • Mosa eller riv osten. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ost, rosmarin och honung och häll i pannan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Skär fikonen i klyftor. Lägg dem i pannan och strö över granatäppelkärnor och rosmarin.
  • Servera med klyftpotatis eller ris.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

445 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-granatapple-och-fikon/