Kycklinggryta med curry
30 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Milda och krämiga smaker i denna lättlagade kycklinggryta med curry. För att få fram currysmaken extra mycket har vi med äpple i receptet. Servera kycklinggrytan rykande het med matvete. En suverän vardagsrätt att njuta av!
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Curry
|
2 msk |
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Purjolök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Rött äpple
|
1 |
|
Broccoli
|
1 |
| 1 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 5 dl | |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
2 msk |
Till servering:
|
Matvete
|
3 dl |
|---|---|
|
Mango chutney
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
638 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,4 g |
| Protein: | 25,2 % | 39,6 g |
| Fett: | 37,1 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 59,1 g |