Kycklinggryta med citron och kikärter

Kycklinggryta med citron och kikärter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(191 st)

Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 burk kikärter
  • ½ kruka hackad färsk persilja
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.
  2. Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 min till. Servera med bröd.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag