Kycklinggryta med citron och kikärter

Kycklinggryta med citron och kikärter

Huvudrätt
Går att frysa
Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-citron-och-kikarter/

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.
  • Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock ca 10 min.
  • Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 min till. Servera med bröd.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Salt
½ tsk
2½ dl
Hönsbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Honung
1 msk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Kikärter
1 burk
Hackad färsk persilja
½ kruka
Surdegsbaguette
1