Kycklinggryta med bulgursallad

Kycklinggryta med bulgursallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(138 st)

God och krämig kycklinggryta som lättas upp av krispig bulgursallad. Enkel rätt som passar utmärkt att bjuda på!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Kycklinggryta:

Bulgursallad:

  • 3 dl bulgur
  • ½ rödlök
  • ½ gurka
  • 1 äpple
  • 1 salladslök
  • 40 g babyspenat
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Stek kycklingen i smör och tillsätt löken mot slutet. Häll på buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala lök, gurka och äpple. Skiva löken tunt. Halvera gurkan, ta bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och tärna äpplet. Strimla salladslöken. Blanda bulgur med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan med bulgursalladen.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag