Kycklinggryta med bacon
Nytt

Kycklinggryta med bacon

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Kycklinggryta med bacon, champinjoner och pärllök lämpar sig väldigt bra till helgens middagar. Har du inget vin hemma går det bra att byta ut det mot någon annan syra så som vinäger eller citron. Servera den varma grytan med nykokt ris och krispig sallad.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-bacon/

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek baconet krispigt och gyllene i en het och torr stekgryta. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär kycklinglåren i mindre bitar. Rengör stekgrytan och hetta upp smör- och rapsolja. Stek kycklingen på hög värme ca 5 min, tills de får fin färg.
  • Skala löken och kvarta champinjonerna. Stek tillsammans med kycklingen.
  • Tillsätt vitt vin och låt reducera tills ca hälften av vätskan återstår.
  • Häll i grädden och koka ihop i 5-7 min.
  • Smaka av med soja, dijonsenap och nymalen svartpeppar.
  • Vänd i spenat och timjan precis innan servering.
  • Servera med nykokt ris och blandad grönsallad.
Klart!
Energi:

783 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 6,2 g
Protein: 37 g
Kolhydrater: 59,9 g
Fett: 43,8 g

Ingredienser

Bacon, tärnat
140 g
2 msk
Kycklinglårfilé
450 g
Pärllökar
250 g
Skogschampinjoner
200 g
Vitt vin eller vitt matlagningsvin
½ dl
2½ dl
Japansk soja
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Grovmalen svartpeppar
Babyspenat
100 g
Färsk timjan, finhackad
1 msk
Till servering:
Rött råris
3½ dl
Blandad grönsallad
65 g